torstai 25. syyskuuta 2014

Kookosjogurttia tekemässä

Itsetehtyä kookosjogurttia. Tää on niin NAM, ettei ole tosikaan! 


Minäkin siis halusin kokeilla osaisinko tehdä kookosjogurttia. Surffailin netissä ohjeita etsimässä, poikkesin ruokakauppaan ja päädyin kokeilemaan jogurtin tekoa näistä aineista.


Keitin hillopurkkia 15 minuuttia kiehuvassa vedessä, jotta kaikki pöpöt varmasti kuolee. Kippasin kookosmaidot purkkiin, sekoitin hyvin, tyhjensin seitsemän maitohappobakteerikapselin sisällön purkkiin ja sekoitin hyvin.Laitoin purkin juuri tätä varten neulomaani merinovillaiseen pussukkaan ja vein purkin saunan alalauteelle. Annoin jogurtin tekeytyä siellä 48 tuntia.Illalla siirsin jogurtin jääkaappiin ja jäin jännittämään millaista jogurttia purkista aamulla löytyisi.


Kookosjogurtin päälle oli muodostunut noin viiden centin paksuinen kerros jankimpaa tavaraa. Se osa oli myös aavistuksen rakeisen tuntuista suussa. Loppu jogurtista oli paljon juoksevanpaa ja ihanan samettista. Ei juoksevassa jogurtissa mitään vikaa ole, mutta olisin halunnut, että koostumus olisi ollut lohkeilevampaa.


Surffailin netissä hieman lisää ja selvisi, että kookosmaitojen koostumuksissa on eroja, vaikka rasvaprosentti olisikin samaa luokkaa. Osa maidoista on tosi veteliä, osa kokkareisia ja osa kermaisempia. Kakkossatsin laitoin tulemaan näistä aineista.Spice Up:n kookosmaito oli jo valmiiksi yhtä paksua kuin vaikka kreikkalainen jogurtti. Sekoitin kookosmaidon joukkoon kahdeksan maitohappobakterin sisällön, kahden vaniljatangon siemenet ja ruokalusikallisen agavesiirappia.Laitoin jogurtin tekeytymään nyt saunan ylälauteelle ja pidin purkkia siellä taas 48 tuntia. Eilen illalla siirsin höllyvän jogurtin jääkaappiin ja jäin jännittämään tulosta.


BINGO! Täydellistä!!

Seuraavaksi pitää kokeilla raakasuklaan tekoa ;oD

7 kommenttia:

Jokke kirjoitti...

Iik! Kookosta, mun lempparia. Mut pehkura, ei oo saunaa.

Liila kirjoitti...

Kuulostaa todella ihanalle, vaikka kookos ei suurta herkkuani olekaan :) Ja ihanan pussin olet neulonut tarkoitusta varten!

Hanna kirjoitti...

Jokke: Ei tarvii saunaa, kunhan tekele pysyy vaan lämpimänä. Eli huoneen lämpö ok, ja purkin päälle vaikka kaksi villasukkaa, niin toimii varmasti =o)

Liila: Kiitos =o)

Mervi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Tätä pitää kyllä joskus kokeilla! :)

outi kirjoitti...

Voi pojat! Mutta ei voi mitään, hymyilyttää kovasti tuo sun varta vasten jogurtille neulomasi merinovilla.:)

Hanna kirjoitti...

MERVI: Koklaa ihmeessä, mulla menossa jo kolmas satsi, nyt sitruunainen versio =o)

Outi: Kaikkee hassua sitä ihmisen pitääkin neuloa... ;oD

Heidi kirjoitti...

Wau! Tätä pitääkin kokeilla.