keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Värttinällä leikkimässä

Hitsi, olen oppinut jotain sellaista, jota en edes pari viikkoa sitten tiennyt haluavani osata. Nimittäin kehrätä villaa värttinällä. Kipinä kehräämiseen syttyi savolaisessa retriitissä. Niin jännää oli ihmetellä kehrääviä rukkeja ja pyörivää värttinää, että oli aivan pakko päästä kokeilemaan kehräämistä itsekin. Sain lainaan värttinän kuopiolaiselta neulefrendiltä. Kiitos Anne =o) 


Tästä muutama vuosi sitten huovuttamastani Picassosta jäi pussillinen huovutusvillaa, ja ne ovat lojuneet ulkovarastossa käyttämättöminä. Päätin antaa villalle kyytiä. 


Googlettelin erilaisia värttinälläkehräysvideoita netistä, jotta oppisin mitä pitää tehdä. Joiltain se homma käy kyllä käsittämättömän kätevästi. Lainasin myös kirjastosta Tuulian kehräyskirjan ja luin sen kannesta kanteen. Ja eikun vaan hommiin. Että onkin jännää puuhaa. 


Luin jostakin, että villaa voi marmoroida, joten länttäsin yhteen lilaa ja harmaata villaa ja rupesin vetelemään säikeitä nöttösestä. Kierrettä laitoin reilusti, kun ajattelin, että liika on parempi kuin liian vähän. 


Toisen satsin tein marmoroimalla ruskeaa ja punaista huovutusvillaa. 


Olin nähnyt langankertaamislaitteita tehdyn pahvilaatikoista ja Lego -palikoista, mutta omani toteutin näin. Tämä Lazy Kate on kyllä enemmänkin Heavy Kate. Kahvakuula on korin sisällä varmistamassa, ettei kori keikahda soffapöydältä lattialle.


Tosi mutkalle langat meinasi kerratessa mennä, mutta ilmeisesti kierrettä oli kuitenkin sopivasti, sillä langat soljahtivat kivasti keskenään yhteen ja lopputuloksesta tuli kohtuullisen pehmeä.


Tästä ensimmäisestä tuotoksesta ei ollutkaan tarkoitus ikinä neuloa mitään, vaan halusin säilyttää sen muistona. Nyt vyyhti on osa meidän olkkarin sisustusta. Aika ovela se on tuossakin. Seuraavaksi pitää ruveta opettelemaan kehräämään sellaista lankaa, josta voi neuloakin jotain =o)


13 kommenttia:

Jokke kirjoitti...

Hahaa, siitä se lähtee!

Altocumulus kirjoitti...

Sää oot kyllä ihan uskomaton, suit sait sukkelaan opit tuonkin ja valmista rupes syntymään! Mahtavaa!

Tiina kirjoitti...

Voi mahtavuutta! Siitä se kehruu-ura urkenee!

Emma kirjoitti...

Ihan on siun näköstä lankaa ;)

margsan kirjoitti...

Uskomattoman upeaa lankaa tulikin!! Tuota taitoa en vielä olekkaan opetellut....

ArualMaria kirjoitti...

Olitpa nopea, ja näppärä oivaltamaan homman jujun. :)

Mervi kirjoitti...

Vautsi! Onpas mukavan näköistä puuhaa :)

Niina Risulainen kirjoitti...

Tuo puuha on kyllä niin kivaa, totesin vaan itse että se vie liikaa neulomisaikaa. Oot sää hurja:)

Hanna kirjoitti...

Jokke, Altocumulus, Tiina, Emma, margsan, ArualMaria, MERVI, Niina: Eilen rupesin pyörittämään värttinällä ohutta lankaa, sellaista neutraalimman näköistä. Tähän kyllä jää niin helposti koukkuun, ettei ole tosikaan. Hyvää pääsiäistä teille kaikille =o)

outi kirjoitti...

Tuo on kivaa! Meillä kävi niin, että mieskin opetteli.:)

Hanna kirjoitti...

Hieno homma Outi =o)

kosotäti kirjoitti...

Upeaa, sait kehrättyä hienoja lankoja:)

Tintsa kirjoitti...

..voisin helposti kuvitella itseni hurahtavan myös tähän lajiin..jos lähtisin kokeilemaan :3