perjantai 3. tammikuuta 2014

Uudet patalaput jämälangoista

Meidän vanhat patalaput oli karseessa kunnossa. Niitä ei saanut puhtaaksi enää pyykkikoneessa. Värit oli haalistuneet ja täytteet kulahtaneet. Oli aika tehdä uudet. Eräs kuopiolainen neulefrendi oli virkannut patalapun tällä ohjeella. Tein nämä kaksi oman virkkauskirjan kuusikulmion ohjeella.


Nämä virkkasin perusisoäidinneliön ohjeella. Patalaput ovat kaksipuolisia ja välissä on palat pyykkikoneessa huovuttunutta merinovillapuseroa (...köh-köh...)


Tein näistä tarkoituksella pienet ja paksut. Itse en tykkää ohuista patalapuista, sillä ne pitää taittaa vähintään kaksikertaisiksi, jottei sormet pala. Näistä tuli kyllä just sellaiset, joista itse tykkään.


9 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Onpa ihanan värikkäitä patalappuja. Itse kun tekee, niin saa sellaiset kuin haluaa :)

Altocumulus kirjoitti...

Ihanat! Tuo malli on kyllä mainio ja tosiaankin pitää olla paksu, ettei polta. Minä en vaan raskis tehdä, kun ne on heti sotkussa kun puu-uunissa laittaa ruokia osittain. Vaikka houkuttaia kyllä kokeilla.

Hanna kirjoitti...

Virpi: Kiitos, mä oikein mallasin ne tarkoituksella meidän köökin väreihin. Näyttävät tosi kivoille noita punaisia kaakeleita vasten =o)

Altocumulus: Erittäin ymmärrettävää. Entäs, jos tekisit vastaavanlaisia käyttämällä mustaa, tummanharmaata ja sitten jotain väriä sekaan, niin eivät ihan heti näytä karseelle, vaikka olisivatkin vähän noessa?

Jokke kirjoitti...

Tosiaan, kunnolla villapaitaa sisään. Virkatuissa patalapuissa aina pelottaa se reikäisyys. Kauniita ovat!

Hepsi kirjoitti...

Onpas kivoja patalappuja! =)

Unknown kirjoitti...

Hei, noista tuli mahtihienot!

Hanna kirjoitti...

Kiitos Jokke ja Hepsi =o)

Distant Knitter: Se sun patalappu oli niin kiva, että oli ihan pakko saada samantapainen =o)

Anonyymi kirjoitti...

You are very clever to make such things. Thanks for stopping by my Devon doors

Hanna kirjoitti...

shazruns: Glad you poped in =o)