sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Lankakoreja

Virkkasin pari vuotta sitten valkoisista jämälangoista tämän käsityökorin. Kori on siitä kiva, että se pysyy hyvin kuosissaan eikä lankakerät lentele siitä pois kesken neulomisen.

Jämälankoja oli taas kertynyt sen verran jemmaan, että virkkasin vähän isomman korin paita- ja villatakkiprojekteja varten. Vaikka kori on paljon leveämpi ja korkeampi, pysyy se silti kuosissaan hyvin. Virkkasin korit käyttäen yhtä aikaa kuutta sukkavahvuista lankaa. Virkkasin korit koukulla #5.


Eikä lankakorien virkkaaminen siihen jäänyt. Kaivelin jämälankojen kavereiksi myös sellaisia vähemmän puhuttelevia lankoja, jotka olivat pyörineet lankalaatikon pohjalla jo liian kauan. On muuten loistava tapa pienentää lankavarastoa. Tykkään itse kovasti korien räsymattoefektistä.


Lankakorien pohjat virkkasin pylväillä. Kun koko oli sopiva, niin jatkoin kiinteillä silmukoilla lisäämättä enää silmukoita, jolloin reuna alkaa nousemaan. Kun reuna oli sopivan korkuinen, virkkasi seuraavalla kierroksella aina joka kuudennen silmukan ohi, jolloin reuna hieman kaventui. Virkkasin vielä neljä kierrosta, jonka jälkeen virkkasin viimeisellä kierroksella kahvat, joihin laitoin 30 ketjusilmukkaa. Lopuksi koristelin lankakorit sydämillä. Kuvan korit menivät lankalottopalkintoina savolaisessa neuleretriitissä.

7 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Upeita! Tuo räsymattofiilis puhuttelee kyllä muakin kovin.

Hanna kirjoitti...

Kiitti Tiina =o)

villafani kirjoitti...

Ompa upeita koreja! Pitää ehkä itsekkin katella jämälaatikkoa sillä silmällä :) niin mainio idea.

Hanna kirjoitti...

villafani: Voi kiitos, ja ota kuule ihmeessä idea käyttöön. Mä meinasin jäädä jopa koukkuun noita virkatessa ;oD

Tintsa kirjoitti...

Oikein kivoja ovat korit..pitänee kokeilla myös itse :D

Hanna kirjoitti...

Tiina: Laita sinäkin virkkuukoukku vimputtaan ja tee sukkajämistä lankakori =o)

Mamma A. kirjoitti...

Tosi kauniita nuo sydänkorit,varsinkin porukassa:)