torstai 5. maaliskuuta 2015

Mistä tietää, että on kevät?

No siitä, että  alkaa virkkuuttamaan! Muuttolintuja ei vielä meidän tontilla näy, mutta kevätkukat puhkesivat juuri kukkimaan.


Virkkasin kaksinkertaisella langalla kaksi lehteä yhteen pötköön. Jokainen lehti on erilainen, sillä tein ne summamutikassa fiiliksen mukaan. Pujotin lehtien reunoihin ohutta rautalankaa, jotta lehtiä voi muotoilla ja lehdet saa kiinnitettyä varsiin.


Rautalankavarren päällystin kolmen silmukan i-cordilla. Tein pienet kiehkurat rautalangan päihin, jotta i-cord ei karkaa ja jotta saan kukat kiinnitettyä niihin.


Kukat virkkasin omasta päästä näin:
1. kerros: kiepauta lankalenkki, virkkaa 2 ketjusilmukkaa ja sitten 18 pylvästä lankalenkkiin.
2. kerros: virkkaa 1 kiinteäsilmukka jokaiseen 19:sta pylvääseen. Näin tämä kerros nousee koholle.
3. kerros: virkkaa taakse 1 piilosilmukka ensimmäisen kerroksen pylvääseen, virkkaa 4 ketjusilmukkaa ja sitten 1 piilosilmukka kolmanteen pylvääseen jo virkatusta pylväästä. Jatka kerros loppuun näin jolloin taakse muodostuu 6 lenkkiä.
4. kerros: virkkaa jokaiseen lenkkiin näin: 1 piilosilmukka, 4 ketjusilmukkaa, 1 kaksoispylväs, 3 kolmoispylvästä, 1 kaksoispylväs, 4 ketjusilmukkaa, 1 piilosilmukka. Näin muodostuu kuusi terälehteä.


Kiinnitin lehdet rautalangalla varsiin ja ompelin kukat kiinni kiehkuroihin.


Näistä kukista nautin siihen asti, kunnes oikeat kukat ulkona puhkeavat kukkaan.

6 kommenttia:

Niina Risulainen kirjoitti...

Ihanan värisiä kukkasia! :)

Virpi kirjoitti...

Sieviä kukkasia :)

Mervi kirjoitti...

Voi miten kauniita kukkasia! Hyvä idea! :)

outi kirjoitti...

Mulla on lumikellot kukassa, mutta kyllä noissa sun kukissa olisi enemmän värienergiaa, jota nyt oikein kaipaa. Mahetsuja!

Emma kirjoitti...

Ihanat kestokukat!

Hanna kirjoitti...

Kiitos kovasti Niina, Virpi, MERVI, outi ja Emma. Yritin kuvata ja kirjoittaa ohjeen kukista ''rautalangasta vääntämällä'' eh-eh-eh... Jos taloudestanne löytyy rautalankaa ja lankaa, niin eikun vaan värkkäämään kestokukkia =o)