torstai 4. huhtikuuta 2013

Metallilangasta virkattua

Innostuin kokeilemaan josko metallilankaa voisi virkata. Pujotin ensin ison määrän siemenhelmiä metallilankaan. Virkkasin aloitukseksi 15 ketjusilmukkaa #1,5 koukulla. Jokaisen kiinteän silmukan jälkeen nappasin yhden helmen mukaan ja virkkasin näin kerros kerrokselta.


Kun kerroksia oli sopiva määrä, niin rupesin miettimään, että mitenkähän se ranneke kannattaisi kiinnittää. Eihän minulla tietenkään tähän inspiraatiosaumaan mitään lukkoja varastossa ollut. Niinpä virkkasin yhteen päähän lenkin ja toiseen kiinnitin lamppuhelmen.


Sen verran jännää puuhaa tämä oli, että virkkasin toisenkin rannekkeen.


Samaa metallilankaa käytin tähänkin, mutta pujotin lankaan isompia siemenhelmiä, ketjusilmukoita laitoin vain 8, helmiä tuli joka toisen kiinteän silmukan jälkeen ja virkkasin rannekkeen #2,5 koukulla.


 
Lukkosysteemi tässäkin on se sama lenkki-lamppuhelmi -jutska. Seuraavaksi voisi kyllä kokeilla metallilangalla neulomista.

8 kommenttia:

Mari Takkinen kirjoitti...

Kerrassaan mielenkiintoinen idea! Oikein hyvältä näyttää toteutuskin, mahtoi siihen hetki mennä helmiä pujotellessa?! :)

Niina Risulainen kirjoitti...

Hieno ranneke:)

outi kirjoitti...

Ei paha. Mutta mitäs metallilankaa tuo tuommoinen on? Ei tässä vissiin ihan tavisrautalankoja ole neulottu?

Hanna kirjoitti...

villaa sukissa: Kiitos kovasti. Itse asiassa kippasin helmet lautaselle ja tökin rautalangalla helmikasaan, ja loppupeleissä helmet sujahti rautalankaan yllättävänkin nopeasti =o)

Kiitos Niina =o)

Outi: Ostin metallilankarullan askartelukaupasta. Lanka on aika ohutta ja jos valmista työtä liikaa venyttelee sopivaan muotoon, niin lanka katkeaa aika herkästi.

kosotäti kirjoitti...

UPEA!!

Wanha kirjoitti...

Wau, upea!

Hanna kirjoitti...

Kiitos kovasti kosotäti ja -K- =o)

margsan kirjoitti...

Hienoa kassi!!!!