sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Vappuhame (parempi myöhään kuin...)

Neuloin itselleni vappuhameen. En päässyt kuitenkaan hameen helmoja vappuna hulmuttelemaan, sillä makasin sängynpohjalla kahdeksan päivää kuumeessa. Antibioottikuuri alkaa puremaan siihen malliin, että nyt jaksan jo blogata vappuhameen.


Käytin vappuhameen pohjana tätä Dropsin ohjetta ja loin silmukat koon M mukaan. Neuloin vappuhameen sekä vihreän että sinisen osan pyöröillä #4 ja harmaan helmaröyhelön pyöröillä #3. Harmaa helmaröyhelö on oma lisäys ohjeeseen. Pelkäsin nimittäin, että käytössä helma olisi saattanut muutoin rullautua ylös.


Vappuhame on neulottu kahdella langalla yhtä aikaa. Vihreä yläosa on neulottu kahdella erisävyisellä Cascade Heritage -langalla. Sinertävään osaan käytin sekä Cascade Heritagen sinistä sävyä että Louhittaren Luola Väinämöisen:n sävyä Lasimaalaus. Harmaaseen helmaröyhelöön käytin sekä hopeansävyistä Cascade Heritagea että jotain perusharmaata sukkalankaa (vyyhti katosi mystisesti, mutta saattoi olla Regiaa...).


Kun sain neulottua hameen ohjeen mukaan (paitsi että lisäsin etupuolelle "napinlävet" vyötärökaitaleeseen), niin keräsin helmasta silmukat pyöröpuikolle ja neuloin jokaiseen kerättyyn silmukkaan kaksi silmukkaa. Neuloin 8 kerrosta helmineuletta ja päättelin silmukat löysästi pois. Laitoin leveän kuminauhan vyötärökaitaleeseen, virkkasin kaikilla käyttämilläni langoilla nyörin, pujotin sen kaitaleeseen, tein tupsut ja solmin ne nyörin päihin. Vappuhameesta tuli tosi ovela =o)

7 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Valitsitpa kauniit värti vappuhameeseen. Ehkäpä se pääsee suorittamaan vappuhameen virkaa sitten ensi vuonna. Hyvä että, nyt jaksat jo blogata - elämä voittaa! :)

MINNA kirjoitti...

Ihanan turkoosi-vihreä hame! Niin keväisen kevyen näköinen. Kaunis!

Koso-täti kirjoitti...

kaunis vappuhame, nuo sävyt oikein hivelevät silmää.

satujii kirjoitti...

Tosi kaunis! Ja pistä hame vaikka äitienpäivänä päälle kun vappu meni sairastellessa.

Peppi kirjoitti...

Kauniit on värit! Vähän merelliset, ettei ihan Välimerelliset :)
Mukavan mallinen ja tuo helmapitsi sopii hyvin hameeseen.

Emma kirjoitti...

Hauska ja niin hannamainen ;D

Hanna kirjoitti...

Oi, kiitos hurjan paljon ihanista kehuistanne Tiina, MINNA, Koso-täti, satujii, Peppi ja Emma =o). Kyllä se kesähameestakin menee, vaikka Vappu menikin mulla vähän metsään.