maanantai 5. maaliskuuta 2012

Ei menny hiihtolenkki ihan putkeen!


Lähdin sunnuntaina iltapäivällä hiihtämään kahden tunnin pk-lenkkiä mahtavassa auringonpaisteessa. Ladut olivat yöpakkasten ansiosta liukkaassa kunnossa. Kaikki meni hyvin siihen asti, kun pääsin tunnin jäällä sivakoinnin pääteeksi Hotelli Rauhalahden takaa metsiköstä takaisin jäälle.

Se alamäki ei ollut edes jyrkkyydeltään paha. Pahan siitä teki se, että latu-uraa ei ollut, vaan tilalla oli jäinen, kengillä tampattu mökelikkö. Sukset vaan lähtivät viemään eri suuntiin eikä mitään ollut tehtävissä. Kun mätkähdin käsilleni jalkojen väliin eteen, niin tajusin heti, että nyt kävi hieman pahemmin. Pääsin oikean käden varassa ylös ja lukkiutunut vasen käsi onneksi lumpsahti takaisin paikalleen.

Itku oli lähellä, mutta sisukkaasti kävelin kotiin vasenta kättä roikottaen sukset ja sauvat oikeassa kädessä. Matkaan meni 40 minuuttia ja ukkokulta oli vihainen, kun en ollut soittanut häntä hakemaan minua. Mitäpä sitä suotta, kun kerran jaloille ei käynyt mitään.

KYS:n päivystyksen ovesta kävelin sisään kello viideltä eilen ja kotona olin tämän aamun puolella kello puoli yksi. En siis ollut ainut itsensä tapaturmaan saattanut potilas. Röntgenkuvissa ei onneksi löytynyt murtumia. Diagnoosi oli olkanivelen sijoiltaan meno ja kiertäjäkalvosimeen kuuluvan jänteen vaurio. Jos olkapää ja käsi ovat vielä loppuviikosta kipeänä, niin sitten pitää mennä ultraan tsekkauttamaan lisävauriot.

Tänään piti alkaa urheilullinen hiihtoloma, mutta alkoikin rauhallinen sairasloma. Täytyy jättää lauantaina ostamani leuanvetotangon asentaminen myöhemmäksi ja keskittyä vain kirjojen lukemiseen. Legendaarisen Hill Street Blues -sarjan sanoin: "Be careful out there!"

21 kommenttia:

MINNA kirjoitti...

Auts! Mahtaa olla kipeä käsi! Leppisaa lukulomaa ja pikaista paranemista.

Unknown kirjoitti...

Pikaista paranemista! Lankojen silittelyä ja suunnitelmia tulemaan, kun ei neulomaan pääse...

Tiina kirjoitti...

Äh, kuulostaapa kamalalta. Paranemisia ja leppoisia lukuhetkiä!

Sanna kirjoitti...

Aijai! Mulla on kiertäjäkalvosimessa vikaa, ja leikkaukseen olen ollut menossa jo muutamaankin otteeseen, mutta erinäisistä syistä se on lykkääntynyt. Toivottavasti sulla ei mennyt niin pahasti! On meinaan viheliäinen vamma...

Lellu kirjoitti...

No voi sun kanssa. Koetahan tsempata itsesi kuntoon. Parasta on varmaankin lankojen silittely.

Laura-Leena kirjoitti...

Voi ei :( Multa on kaks kuukautta sitten just leikattu olkapää! Se meni kuus vuotta sitten kaatuessa sijoiltaan ja rustorenkaaseen tuli vaurio. Sen jälkeen lumpsahteli pois paikaltaan vielä kolme kertaa, nyt sitten kiristeltiin ja kyllä tästä varmaan hyvä tulee. Paranemista!!

Emma kirjoitti...

Voi Hanna! Halaus ja pikaista paranemista :)

Hanna kirjoitti...

MINNA: Tuntuu kuule, että saamani Burana 600 onkin lumelääkettä, sillä olkapäätä vaan vihloo koko ajan ;o(

Distant Knitter ja Lellu: Nyt jäi neulominen jäihin vähäksi aikaa. Täytyy tosiaan hakea lohtua lankoja silittelemällä. Huomasin aamulla, että enhän mä saa edes laitettua hiuksia kiinni ;o(

Kiitos Tiina ja Emma. Yritän parantua niin nopeasti kuin mahdollista. Tää on ihan syvältä!

Lyde: Apua! Nyt rupes pelottaan. Päivystyksen lekuri sanoi, että vamman laadusta riippuen paranemiseen voi mennä 2 päivää tai yli puoli vuotta ;o(

Laura-Leena: Pikaista paranemista sullekin! Toivottavasti saat oman olkapääsi uuden veroiseen kuntoon. Mulle ei ole koskaan sattunut mitään isompaa tapaturmaa. Harmittaa se kaatuminen ihan HITOSTI.

P.S. Tää yhdellä kädellä kirjoittaminen on tosi rasittavaa ;o(

Suvi kirjoitti...

Auts. Nopeaa toipumista!

Peppi kirjoitti...

No voihan. Pikaista toipumista!

Jokke kirjoitti...

Voi EI! Kauhea pääkallokeli ollut kaupungissakin. Pitää köpötellä varovasti. Toivon että pääset helpolla.

Hanna kirjoitti...

Kiitos toivotuksista Villapeikko ja Peppi. Tää on niiiiin kypsää!!! Huomenna yritän nastalenkkareilla käydä kävelemässä, tosin ukkokulta saa laittaa kengät jalkaan, kun en mä saa edes nauhoja kiinni ;o(

Jokke: Toivon tosiaan, että kohtuukuntoiset lihakseni auttoivat asiassa ja mitään ei revenny pahasti. Loppuviikosta käyn ultrassa.

hillanen kirjoitti...

Ai kauhia..! Onneks ei pahemmin käynyt. Vielä sinä neulomaankin pääset, äkkiä se paranee. :)

Tintsa kirjoitti...

Kaikki lukemattomat kirjat nyt kehiin ja lepoa :I Kyllä sitä kaikkea vaan voi sattua, mutta minkäs teet..elämä on :I

Laura kirjoitti...

voi ei! miekin kaaduin eilen pyörällä (kyllä vaan, kuljen sillä vuoden ympäri...) ja itku pääsi kyllä kun teki niin kipiää. ihmiset kulki ohi eikä kysynyt kävikö pahasti, sekin oli tylsää:( pikaisia paranemisia sinne Kuopioon! :)

affen kirjoitti...

Voi ei!! Pikaista paranemista ja yritähän nauttia (pakko)levostakin parhaasi mukaan!!

outi kirjoitti...

Voi mahoton paikka! Toivottavasti ei tule pitkäaikaista vaivaa; sullahan kärsivät kaikki harrasteet. Pikaista paranemista ja tsemppiä sinne rauhalliselle sairauslomalle!

ArualMaria kirjoitti...

Voi ei, apua! Olipa huono tuuri, kaikkea sitä tekevälle sattuu. Pikaista paranemista!

Hanna kirjoitti...

Hillanen: Työterveyslekuri teki mulle eilen liiketestejä ja sanoi, että hyvälle näyttää. Eli, on vai venähtänyt, ei onneksi revähtänyt. Tieto helpotti ihan älyttömästi, vaikka olkapäätä vihloo jo juilii edelleen.

Tintsa: Näinhän se menee.

Toivottavasti sulle, Laura, ei jääny traumoja kaatumisesta. Kaaduin fillarilla ihan kunnolla muutamia syksyjä sitten, kun oli tullut ekat mustat jäät. Sen jälkeen en ole ajanut ilman nastarenkaita talvella. En uskalla, kun muistan sen kaatumisen vieläkin.

Kiitos Affen ja ArualMaria.

Kiitos Outi. En ole useampaan vuoteen lukenut kirjoja, joten se taitaa nyt olla jonkun aikaa ainut harrastus, jota voin tehä suunnilleen ongelmitta.

Soile kirjoitti...

No voi, olipa kurja hiihtoreissu! Toivottavasti kätesi tulee pian kuntoon

Hanna kirjoitti...

Kiitos Soile. Valoa alkaa jo tunnelin päässä näkymään. Särky alkaa olla poissa (tosin syön 600 buranaa vielä tämän viikon), mutta käsi ei vielä nouse eteen eikä sivuille normaalisti. Lisäksi oikea käsi on nyt vähän kipeänä, kun se on joutunut tekeen kaiken duunin yli viikon ajan. Muta kyllä tämä tästä =o)