lauantai 18. helmikuuta 2012

Huovutettu, aplikoitu, kirjailtu

Olin kahden kassin loukussa ja tarvitsin kipeästi sellaisen kassin, johon mahtuu sekä sali- että uimavehkeet. Niinpä tein itselleni uuden urheilukassin.


Halusin kassista napakan, joten päätin tehdä huovutetun kassin. Neuloin kolminkertaisella Novita PURO:lla kassin ja hihnan. Puikot olivat #6 ja vyyhtejä meni 15 kpl.


Pesin kassin pyykkikoneessa 60 asteessa kaksi kertaa, jotta kassi pieneni ja paksuni sopivaksi. Täytin kassin kirjoilla, jotta muoto säilyy ja jätin kuivumaan yöksi olohuoneen lattialle.


Heräsin jo viideltä ja rupesin miettimään miten kiinnittäisin hihnan. Kuudelta hiivin yöpuku päällä yläkertaan ja levitin tavarat olohuoneeseen. Ergonominen työtila löytyi olohuoneen lattialta. Ukkokulta heräsi seitsemältä vaimeaan jyskytykseen (ja antoi hieman palautetta...).


Kapeammat puikot sujahtivat tökkäämäni reijän läpi kohtuu mukavasti, mutta vaihtaessani aina numeroa paksumpaan puikkoon, jouduin työntämään tosissani. Välillä piti jopa hakata puikonpäätä lattiaan (siihen se ukkokulta "muka" heräsi), jotta puikko olisi mennyt reijästä läpi. Viimeisen puikon kanssa (#12) lensi jo hiki ja naama oli ihan punainen. Sen verran tiukkaa oli huovutettu neulos. Mutta läpi meni!


Hihnan kiinnitin tavallaan Booga bag -tyyliin, mutta kuitenkaan vähän erilailla.Kassiin piti saada jotain kivaa ja piristävää kuviota. Idean lintuihin sain Pinterestistä löytämästäni kivasta kuvasta.


Kaivoin vanhat farkut ja tilkkusilppua kapioarkusta ja aloin aplikoimaan. Yllättävän hidasta puuhaa aplikoiminen ja kirjonta on. Sain tehtyä yhden linnun illassa.


Kassista tuli ovela. Ja se on juuri sopivan kokoinen (43cm pitkä, 16cm leveä, 25cm korkea). Ompelin vielä kassin sisäpuolelle kahdet farkkutaskut, joissa voin pitää salikorttia, uimakorttia ja juoksulippuja.

32 kommenttia:

maiju kirjoitti...

Todella hieno Uniikki kassi. Kovan työn teit, mutta palkitsee kun salille tai uimaan menet ja tavarat pysyvät mukana. :)

Hanna kirjoitti...

Kiitos Maiju. Keskiviikkona pääsen kokeilemaan ihan käytännössä =o). Nyt mä lähden voitelemaan suksia ja painun hiihtämään.

Mary G kirjoitti...

Beautiful Hanna ... I'm having such fun reading your blog (even tho the translator isn't perfect, I get most ofit!)

LOVE the bag ...

Pirjo kirjoitti...

Ei voi muuta sanoa kuin: upea!

Jokke kirjoitti...

Se on Taidetta!

TiiQ kirjoitti...

Se on just niin sun näköinen kuin kassi vaan voi olla! Enemmän kuin käsityötä, kyllä se on jo taidetta.

Enya kirjoitti...

Tosi mahtava kassi!

Sude kirjoitti...

On sinulla nyt niin upea kassi, että kateeksi ihan käy.

Tiina kirjoitti...

Taas täällä on nähtävillä taattua Hannaa - ihan on tosiaan näköisesi kassi! Hurjan työn teit, mahtaa olla palkitsevaa lähteä uuden kassin kera salille.

Laura-Leena kirjoitti...

Aivan ihana!!!!

Peppi kirjoitti...

Sai-raan-siis-ti! Huippu! Ihana! Iloinen! Persoonallinen! Ja kaikista superlatiivit. Tosi uniikki. Mie ottasin tommosen käsveskakseni heti :)

Työergonomiasta... täällä kans viikolla telkkua katsellen ompelin lattialla villatakin kappaleita yhteen. Ponnistinpa siitä sitten ylös ja mikäs se sattui käden alle, tietysti neulatyyny ylösalaisin. melkoinen akupunktio ja salikielto seurasi siittä noususta. Onneksi ei verenmyrkytystä ainakaan vielä näkyvissä...

Sanna kirjoitti...

VAU. Tosi upee, ei voi muuta sanoa. Kumpa itselläkin riittäisi aika ja motivaatio tuollaisiin isompiinkin projekteihin :-)

adelheid kirjoitti...

Wau! Tosi makee!

Virveli kirjoitti...

Onpa ihan käsittämättömän hieno kassi! Ja molemmat sivutkin olet jaksanut kirjailla. Mittakaava jotenkin ei tuosta käy ilmi. Käyttötarkoituksen puolesta kuulostaa tosi isolta, mutta näyttää kuvassa hmmm, keskikokoiselta.

hillanen kirjoitti...

Mielettömän hieno! Oon ihan sikakade.

Hanna kirjoitti...

Thanks Mary G: I'm glad you get a kick out of this blog eventhough the translator sucks =o). By the way, I started knitting the Hitchhiker from the yarn I got from you.

Kiitos Pirjo =o)

Jokke ja TiiQ: Hui sentään, mitä ylisanoja. En ehkä ihan taiteeksi kassia kutsuisi, mutta tosi hauska ja jännä siitä kyllä tuli =o)

Kiitos oikein paljon Enya, Sude, Tiina ja Laura-Leena =o)

Hui kamalaa, Peppi, että sillä lailla akupunktioit itsesi!! Aplikoidessa tökkäsin kyllä itsekin neulalla vasempaan etusormeen sen verran monta kertaa, että nahan riekaleita saa repiä vieläkin. Olen muuten varma, että ihan yhtä hauskan kassin osaisit tehdä sinäkin, kiitos vielä kehuista. Nappaa kuule tästä kassista inspiraatio ja ala vääntään sinäkin =o)

Kiitos Lyde ja adelheid =o)

Kiitos Virveli. Piti ihan mitata kassin koko. Tässä mitat: 43*16*25cm.

Kiitos Hillanen =o). Mä olen kade sun Wollmeise stashistä ;oD

MinnaN kirjoitti...

No hienohan siitä tuli. Kerrassaan komea!

MINNA kirjoitti...

Tosi magee kassi! Iloinen, värikäs siis upea!!!

ArualMaria kirjoitti...

Ooh, vähänkö sinä oot velho, niin luova ja taitava! Hurja homma tuossa, ja mielettömän hieno kassi! On ihan sun oloinen. <3

Maitolaiturin Kyllikit kirjoitti...

Toi on HIENO! Tiput piristävät varmaan sellaisenkin päivän, kun ei tekis mieli tehdä/treenat yhtään mitään :)

Eija kirjoitti...

Aivan mielettömän upea kassi! Nuo lintuaplikaatiot ja kirjailut istuvat kuin nenä päähän. *huokaus*

Päivikki kirjoitti...

Upean kassin oot värkännyt, kyllä tuon kanssa treenit sujjuu! ;)

Nova Melina kirjoitti...

Ihana laukku! :)

Hanna kirjoitti...

Kiitos oikein kovasti kehuista MinnaN, MINNA, ArualMaria, Kyllikit, Eija, Päivikki ja Nova Melina. Kassi on testattu käytännössä ja toimii oikein loistavasti. Jihuu, nyt on vieläkin kiva mennä salille ja pulimaan =o)

Prusiluska kirjoitti...

Aivan huippu! Hauska, omaperäinen, taitavasti toteutettu.... Siis yksinkertaisesti upea.

Hanna kirjoitti...

Kiitos oikein kovasti Prusiluska =o)

Malli45 kirjoitti...

Valtavan hieno!
On ollut myös koa työ, mutta työ tekijäänsä kiittää!!! Otathan sen Kissojenyöhön?!

Hanna kirjoitti...

Kiitos Malli =o)

Tintti kirjoitti...

Tää on kyllä mielettömän upea.
Noi linnut on tosi vinkeitä.

kosotäti kirjoitti...

hei, lainasin siulta tuota kassi idaa ja muokkasin siitä omanlaiseni.
Siun kassisi on valtavan kaunis.
Muutenkin sivusi ovat mukavat ja täynnä kivoja juttuja.
terveisin Koso-täti

Sinikka kirjoitti...

On kyllä todella upea kassi.Kirjailut tekee siitä niin ainutlaatuisen.

Hanna kirjoitti...

Kiitos kovasti kosotäti ja Sinikka =o)