sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Viikonloppu syyspuuhissa

Viikonloppu vierähti pihalla syyspuuhien parissa. Lauantaina haravoin pihan.


Laitoin myös puille runkosuojat, pensaille tuet ja siistin kukkapenkit.


Toukokuussa istutin työkaverilta saamani tomaatin taimen kokeeksi kukkapenkkiin. Taimi ehti tehdä muutaman vihreän tomaatin ennen yöpakkasia. Tomaatit ovat nyt kypsymässä keittiön ikkunalla. Hhmmm, kasvihuone olisi kyllä kiva...


Entuudestaan etupihalla kasvoi vain pikkuinen japaninmarjakuusi ja kääpiövuorimänty. Reppanat näyttivät surkeille itsekseen ja kaipasivat selvästi seuraa. Noin kuukausi sitten panin hihat heilumaan ja lapion laulamaan. Havuryhmässä kasvaa nyt myös siilikuusi, pilarimänty, kynätuija ja riippaserbiankuusi.


Sunnuntaina uusittiin yläpihalle vievien portaiden kaide. Entinen viritelmä hajosi käsiin. Uudet tolpat ovat paksummasta puusta, ja metalliset tolpanjalat valettiin betoniin.


Vanha köysi oli kiinni tolpissa metallipannalla. Uusittu köysi asennettiin tolppiin kiinni siihen tarkoitetuilla kannattimilla.


Piha on siinä kunnossa, että talvi saa tulla.

6 kommenttia:

Ellis kirjoitti...

ihana kiviaita teillä pihassa! Kivannäköinen myös tuo kaiteen köysi.
Harava odottaa täälläkin heiluttajaansa - viikonloppu kun täyttyi muusta ohjelmasta ja urakka taas siirtyi eteenpäin. Jos sitten huomenna?
Kivaa alkavaa viikkoa!

Hanna kirjoitti...

Oikein kivaa lokakuun viikkoa sinnekin Ellis =o)

MINNA kirjoitti...

Mukavia syyspuuhia. ja viimeisen kuvan kyltti on mainio idea! Ethän pahastu, jos kopsaan kyltti-idean omalle pihalle?

Hanna kirjoitti...

Minna: Kopsaa ihmeessä idea!! Oikeastaan sitä varten tää mun blogi onkin =o). Tein kyltin muutama kesä sitten mökillä. Kyltti on vaneria, jonka sahasin vanhasta sängyn pohjasta ja keppi vaan joku metesästä haettu ja vuoltu. Maalasin kyltin kalustemaalilla. Pari talvea on hyvin kestänyt pakkasta ja lunta =o)

Aikku kirjoitti...

Ihana tuo "Ei talvikunnossapitoa". Sellainen meidänkin pihalle (ainakin jos mun pitää tehdä lumityöt).

Hanna kirjoitti...

Aikku: Nyt vaan kuule kylttiä väsäämään =o). Lumityöt on alkutalven ihan ok, kun ottaa kuntoilun kannalta. Mutta viime talvena lunta tuli niiiiin pirusti, että ei enää lopputalvesta paljon naurattanut. Ja ukkokin sattui oleen just lumisadepäivinä sopivasti reissuussa! Ei ollut mun kohdalla kyltistä paljon "hyötyä", varsinkin kun se peittyi lumeen tammikuun lopulla... =oZ