sunnuntai 11. elokuuta 2013

Crazy Mill ends

Sain eräässä Ravelry -vaihdossa hauskan villavyyhdin Tamaralta Michiganissa. Vyyhti on Stonehedge Fiber Mills:n Crazy ends, eli ylijäämäpätkiä, jotka on kehrätty oveliksi vyyhdeiksi. Yksikään vyyhti ei ole samanlainen. Omassani oli tosi paljon valkoista ja sitten suunnilleen yhtä paljon valko-vihreää ja turkoosi-vihreää, jonkun verran lila-valkoista ja reilummin puna-lilaa.


Pähkäilin aika pitkään, että miten neuloisin pipon niin, ettei se hulluudessaan olisi liian sekava. Tämmöinen siitä sitten tuli.


Koska valkoista oli niin paljon, niin päätin neuloa siitä resoriosan kaksinkertaisena. Halusin saada piposta tuulen pitävän, joten vaikka lanka on DK -vahvuista, niin neuloin sen #2 pyöröillä. Resorista tuli juuri sopivan tiukka.


Neuloin hattuosassa aina yhden rivin yhdellä sävyllä ja sitten vaihdoin seuraavan. Aivan hatun viimeisillä päättelykierroksilla jäljellä oli enää yhtä sävyä, mutta tupsun alta raidoituseroa ei juuri huomaa. Tupsuun lankaa ei enää riittänyt, joten tein sen toisesta sukkavahvuisesta langasta. Viimeisen puna-lilan langanpätkän käytin virkattuihin sydämiin, jotka ompelin koristeeksi resoriin. Piposta tuli aika crazy, muttei kuitenkaan liian =o)


3 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Ihana! Olis kiva osata kehrätä tuommoista lankaa, mielenkiintoista:)

Emma kirjoitti...

Vau, mahtava pipo! Tuon resorin alla ei korvia palele :)

Hanna kirjoitti...

Kiitos Niina ja Emma. Nyt vaan pakkasia odottelemaan, niin pääsee testaamaan =o)