torstai 1. syyskuuta 2011

Persikkakakku

Simply Notable blogissa oli leivottu todella herkullisen oloinen ja terveellisemmäksikin kehuttu kakku. Sitä piti päästä heti kokeilemaan. Printtasin ohjeen ja muutin ounch:t ja cups:t desilitroiksi. Säädin reseptiä hieman, sillä kotoa ei löytynyt kaikkia aineita.


Käykää tsekkaamassa alkuperäinen resepti selkeine kuvineen. Siellä kerrotaan tarkasti mitä pitää tehdä. Laitan tähän alle oman sovellukseni reseptistä, jotta muistan sitten itsekin, että mitä aineita laitoin kakkuun.


KAKKUTAIKINA:
2 dl ruisjauhoja, 2 dl grahamjauhoja, 3.2 dl vehnäjauhoja,
2 tl leivinjauhetta, 1 tl suolaa,
1 tl vaniljasokeria, 2 dl sokeria, 1 dl siirappia,
2 dl rasvatonta luonnonjugurttia, 3 rkl oliiviöljyä, 2 kananmunaa

HEDELMÄT:
4 persikkaa pilkottuna, 3 rkl sokeria

MURUSEOS:
1.2 dl intiaanisokeria, 1.2 dl kaurahiutaleita, 1 tl kanelia,
1.2 dl saksanpähkinöitä rouhittuna, 3 rkl oliiviöljyä

Kakku paistetaan 190 asteessa noin 45 - 50 minuuttia.

6 kommenttia:

Maitolaiturin Kyllikit kirjoitti...

Näyttää hyvältä kakulta (melkein maistan maun suussani täällä näytön takana) eli kiitos reseptistä!

Mä täällä vielä odottelen kieli pitkällä sitä kinkkukuivakakun reseptiä, jonka lupasit kehitellä ;)
Tiina

Hanna kirjoitti...

Maitolaiturin Kyllikkien Tiina: ... tuota... mun pitää ensin saada se rommi-valkoherukkakakku natsaamaan (pitää varmaan kokeilla viikonloppuna). Ja sitten ehkä/kenties/mahdollisesti voisin yrittää miettiä, että onko sellaisen kinkkukakun tekeminen edes mahdollista. Tai siis, ainahan sen voi tehdä, mutta syökö sellaista kukaan oksentamatta, niin se on sitten toinen juttu. Mutta, kait sitä kinkkukakkua on kokeiltava, kun kerran kysyntää on ;oD

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Niin on suu murusena makeasta herkusta. Oikein onnistunut kuva kakun herkullisuudesta. Pitää kokeilla. Kiitos suomennoksesta.
Uhkea määrä sokeria, kai voi jättää vähän vähemmälle.

Kiitos pokaalista, liitän sen tunteella "palkintokaappiin".

Mahtavia sukkasia olet tikutellut. Uudessa käsityölehdessä oli innostava kaulakieppi joka oli neulottu sormilla! Pitää metsästää sitä lankaa, vaikutti niin supersuloiselta ,liukuvärjätyltä.

Iloisia sienestysretkiä ja haleja Kaisalta

Hanna kirjoitti...

Pajupirtin Kaisa: Kokeile ihmeessä vähemmällä määrällä. Kakku ei ollut mitenkään yltiömakeaa. Voi johtua siitä, että mulla oli suomalaisen siirapin tilalla sellaista vetisempää amerikkalaista pannukakkusiirappia. Kokeile vaikka sillai, että laitat 1 desi sokeria ja ½ desiä tavallista siirappia. Mä muuten tein kans "syysasetelman" ajatellen sitä sun haastetta, mutta en saanut ajoissa kuvattua sitä. Ihan ovela siitä tuli (ei ehkä kaunis, mutta minusta kiva). Täytyy blogata sen tänne jossain vaiheessa, kun saan laitettua oravien heittelemät jäkälät takas paikalleen =o)

Julie kirjoitti...

Oh Hanna! I love the photo of you eating the cake! I'm so glad you liked it. Thanks for linking to us! :-)

Hanna kirjoitti...

Julie: The cake is so delicious. And the boys liked it also. I will definitely bake it again!! =o)