keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Teuvo lammas

Tässä meidän Teuvo lammas.

Teuvon kehikko on tehty kanaverkosta. Jaloissa on kivet, jotta Teuvo ei kaadu. Teuvo on päällystetty ensin liisteriin kastetuilla sanomalehtisuikaleilla ja sitten paperimassalla. Pintaan on vedetty pakkasenkestävä vedeneristys, sitten akryylipohjainen maali ja lopuksi venelakkaa kolme kerrosta.

Teuvo voisi olla talvet ulkona, mutta kyllähän oikeatkin lampaat viettävät talven lampolassa, joten Teuvo pääsee taas lokakuussa sisälle.
Koska kaupungissa kotieläimet pitää pitää kytkettyinä, niin Teuvokin joutuu olemaan liekassa =o

4 kommenttia:

risulintu kirjoitti...

Komea pässi, ei voit muuta määkiä :) Tuota paperimassaa tekisi mieli patsaisiin kokeilla, kun tahtoisin kallioille kissapatsaita oikeiden kissojen lisäksi.

Saanko udella oliko tuo vesieriste ihan sitä perus kylppärilaattojen alle laitettavaa? Kokeilin sellaista kalliolla olevaan piha-altaaseen ja se kamala (turkoosi) väri ei oikein tahtonut peittyä kun kokeilin suihkia päälle harmaata spraymaalia. Sinä käytit siis vesiohenteista maalia eli minulla taisi ollä vääräntyyppinen maali.

Hanna kirjoitti...

Vesieriste oli pakkasenkestävää, eli ei sitä perus-turkoosia. Taisi olla väriltään beigeä. Tein ton lampaan viime keväänä kansalaisopiston kurssilla ja opettaja oli ostanut ison pänikän sitä erikoiseristettä. Me saatiin sit ostaa opelta tarvittava määrä. En tosin raaski Teuvoa talvella ulkona lumessa pitää. Ja luulen, että vaikka se on kuinka vesieristetty ja venelakattu, niin ei paperimassa kuitenkaan betonin kestoista ole. Maali oli vesiohenteista maalia. Askartelukaupasta ostettua. Kaikkea uutta kannattaa aina kokeilla. Välillä työt onnaa ja sitten tulee myös niitä, joista ei ole kauhean ylpeä... =o)

risulintu kirjoitti...

Kiitos lisäselvennyksestä. Täytyy yrittää joskus saada vintille säilötyt kanamunakennot kissoiksi tai pihatontuiksi, kun ei oikein nyt sytykeruusujakaan jaksa niistä vääntää. Kai sinäkin olet niitä kokeillut?

Hanna kirjoitti...

Risulintu: sytykeruusu? mitä ne on? entä miten niitä tehdään? t:Hanna